Netistä löytyy runsaasti tietoa belgianpaimenkoirista

Belgianpaimenkoira malinois on upea rotu, josta löytyy runsaasti tietoa myös internetistä. Onkin erittäin tärkeää tutustua rodun tyypillisiin ominaisuuksiin ennen koiran ostamista ja varmistaa, että rotu sopii juuri sinulle. Hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta belgianpaimenkoira malinois ei sovi aivan kenelle tahansa, vaan se vaatii määrätietoista koulutusta sekä runsaasti sekä fyysistä että psyykkistä aktiviteettia.

Turvallisesti netissä

Nettiä voidaan varmasti kutsua tiedon aarreaitaksi, josta löytyy runsain mitoin tietoa lähes aiheesta kuin aiheesta – myös belgianpaimenkoirista. Kuitenkin nettiä käytettäessä tulee muistaa pitää maalaisjärki mukana. Kaikki netissä kerrottu ei ole välttämättä totta ja onkin tärkeää pitää mielessä lähdekriittisyyden merkitys. Joissakin tilanteissa voi olla hyvä idea myös suojella omaa yksityisyyttä esimerkiksi salaamalla oma VPN-osoite. Eikä tässä vielä kaikki – myös oman tietokoneen suojeleminen on tärkeää nettiä käytettäessä. Netissä liikkuu nimittäin monenlaisia viruksia, jotka saattavat pahimmillaan tuhota koko tietokoneesi. Onkin tärkeää huolehtia siitä, että tietokoneesi virustorjunta ja VPN-suojaus on ajan tasalla ja riittävän tehokas.

Varo netissä toimivia huijareita

Valitettavasti netissä toimii runsaasti myös huijareita, jotka pyrkivät hyötymään toisista hyväuskoisista käyttäjistä ja valitettavasti huijareita toimii myös koirien kasvatusalalla. Ensinnäkin pentutehtailijat yrittävät usein myydä kasvattamiaan pentuja juurikin netin kautta, tavoittaahan netti helposti ja tehokkaasti runsaan määrän ihmisiä. Älä koskaan osta pentua epämääräisistä oloista, vaikka edullinen hinta houkuttelisi kuinka paljon! Tällainen pentu saattaa olla ostettaessa edullinen, mutta siitä saattaa koitua odottamattomia kuluja, koska pennulla saattaa olla huonoista elinolosuhteista johtuvia piileviä terveyshaittoja. Taloudellisten näkökulmien lisäksi on syytä tietysti huomioida eläinsuojelulliset näkökulmat, eikä huonoissa oloissa kasvatettujen koiranpentujen ostamista voidakaan pitää eettisenä valintana.

Netissä liikkuu myös toisen tyyppisiä koiria myyviä huijareita, jotka myyvät koiranpentuja, joita ei itse asiassa ole edes olemassa. Heidän ilmoituksissaan saattaa kyllä olla suloisia kuvia pennuista ja heidän tarinansa saattavat kuulostaa vakuuttavilta, mutta älä koskaan osta pentua näkemättä sitä ja vähintään sen emoa ensin. Saatat muutoin olla tilanteessa, jossa huijari lupaa lähettää sinulle pennun ja selittää erittäin uskottavalla tavalla, miksei tapaaminen paikan päällä onnistu. Kun olet maksanut pennusta, huomaat hyvin pian, ettei pentua ole edes olemassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *