Miten belgianpaimenkoiran pentu totutetaan uuteen kotiin?

Hyvän kasvattajan tulee osata kertoa uudelle pennun omistajalle mahdollisimman tarkkaan, miten pentua on hoidettu sen ensimmäisinä elinkuukausina – millaista ruokaa se on saanut ja kuinka paljon sitä on totutettu erilaisiin hoitotoimenpiteisiin. Yleensä kasvattaja on myös mielellään tarvittaessa tavoitettavissa, jos pennun kanssa esiintyy vaikeuksia tai jos uusi omistaja haluaa kysyä jotakin pennun hoitoon liittyvää. Kuitenkin myös pennun uuden omistajan tulee valmistautua pennun tuloon hyvissä ajoin etukäteen.

Hanki pennulle turvallinen oma pesä

On hyvä hankkia kaikki pennun tarvitsemat tarvikkeet hyvissä ajoin etukäteen, jottei mitään tarvitse lähteä etsimään kaupoista pennun jo tultua taloon, vaan pentu voi sen sijaan asettua rauhassa taloksi. Pennulla on hyvä olla oma pesä, paikka, joka on tarkoitettu vain sille, ja jossa se saa rentoutua rauhassa. Pesä on hyvä sijoittaa rauhalliseen paikkaan ja on hyvä opettaa koira nukkumaan siinä alusta pitäen, heti sen saavuttua uuteen kotiinsa.

Hanki pennulle tuttua ruokaa sekä hyvät ruoka- ja vesikupit

Pennulla tulee olla myös ruoka- ja vesikuppi. Kannattaa valita mahdollisimman tukevat ja riittävän suuret astiat, jotka on myös helppo pestä. Muoviset astiat ovat usein erittäin edullisia, mutta niiden huono puoli on se, että ne pinttyvät erittäin helposti. Tästä syystä kannattaakin suosia muita materiaaleja, vaikka niistä valmistettujen ruokakuppien hinta olisikin hieman muovikuppeja kalliimpi.

Kannattaa myös tarkistaa suoraan kasvattajalta, mitä ruokaa pentu on kasvattajan luona tottunut syömään ja hankkia samaa ruokaa myös kotiin. Uuteen kotiin muuttaminen on suuri askel pienelle pennulle, minkä vuoksi olisi tärkeää, että edes pennun ruoka pysyisi samanlaisena kuin aikaisemminkin. Äkillinen ruokavalion muutos voi aiheuttaa pennulle jopa vatsavaivoja.

Pentu tarvitsee myös kynsien- ja turkinhoitovälineet sekä taluttimen

Kynsisakset ja turkinhoitovälineet ovat myös tärkeitä hankintoja, joiden valintaan kannattaa käyttää hetki jos toinenkin. Tarjolla on monenlaisia välineitä eivätkä halvimmat mahdolliset ole tässäkään kohtaa välttämättä kaikista paras valinta. On myös tärkeää valita pennulle sopiva kaulapanta tai valjaat sekä talutin. Pentu on hyvä opettaa alusta lähtien kulkemaan nätisti taluttimessa. Kaulapantaan on hyvä merkitä omistajan puhelinnumero pennun mahdollisen katoamisen varalta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *