Mitä tulee ottaa huomioon, jos haluan ostaa belgianpaimenkoiran lainarahalla?

Vaikka kuinka haluaisit ostaa koiranpennun, saatat olla sellaisessa taloudellisessa tilanteessa, jossa sinulle ei yksinkertaisesti ole varaa ostaa rotukoiraa. Haaveilet kenties belgianpaimenkoirasta, mutta rotupennun hinta saattaa hirvittää. Millaisia mahdollisuuksia sinulla tällöin on?

Huomioi lainan ehdot

Koiran ostaminen on mahdollista myös lainan avulla. Kannattaa kuitenkin huomioida tarkkaan lainaehdot. On erityisen tärkeää kiinnittää huomiota siihen, millainen lainan korko on ja millainen suunnittelemasi lainan takaisinmaksuaikataulu on. Varmista, että suoriudut lainan takaisinmaksusta ilman, että se kiristää talouttasi liiaksi. Toisaalta on hyvä yrittää maksaa laina mahdollisimman pian pois, koska lainalle kertyy korkoa yleensä huomattavasti enemmän laina-ajan ollessa pitkä verrattuna lyhyempään laina-aikaan. Laske siis tarkkaan tulosi ja menosi ja arvioi rehellisesti maksukykysi.

Monet tahot tarjoavat erilaisia lainoja ja niiden kilpailuttaminen kannattaa, jos tarvitset lainaa netistä, voit kokeilla hankkia tästä lainaa nopeasti ja varmista, että valitsemasi lainavaihtoehdon ehdot sopivat omiin tarpeisiisi.

Huomioi myös koiran mahdolliset eläinlääkärikulut ja muut kulut

Moni koiran ostaja saattaa kauhistella rotukoiranpennun hintaa, muttei välttämättä osaa edes kuvitella, kuinka paljon rahaa koiraan voi upota sen hankinnan jälkeen. Loppujen lopuksi koiran hankintahinta on pieni sen aiheuttamiin kustannuksiin verrattuna – etenkin, jos koira sattuu sairastumaan vakavasti ja tarvitsemaan esimerkiksi leikkaushoitoa. Varsinkin suurikokoisen koiran laadukas ruoka maksaa myös maltaita, puhumattakaan jostakin syystä erikoisruokavaliota tarvitsevan suurikokoisen koiran ruuasta. Tästä syystä onkin tärkeää varmistaa jo etukäteen, ennen koiran hankkimista, että sinulla on varmasti varaa pitää koiraa.

Koira ei saa joutua kärsimään siitä, ettei sinulla ole tarvittaessa varaa viedä sitä eläinlääkärin hoitoon! Se ansaitsee asianmukaista hoitoa sairastuessaan ja vanhetessaan. Eläinlääkärikulut saattavat olla erittäinkin suuria ja niiden tarve saattaa tulla myös aivan yllättäin. Tästä syystä oman talouden budjetointi ja tällaisiin yllättäviin kuluihin varautuminen on erittäin tärkeää. Esimerkiksi lemmikin steriloimattomuus saattaa säästää sterilointikulut, mutta tuoda yllättäviä ja suuriakin kuluja mahdollisen vahinkoraskauden osuessa kohdalle.

Osa eläinlääkäreistä saattaa suostua tarjoamaan hoitoja myös osamaksulla. Tämä mahdollisuus kannattaa aina tarkistaa omalta eläinlääkäriltäsi, jos taloudellinen tilanteesi on tiukka ja jos lemmikkisi tarvitsee pikaista hoitoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *