Belgianpaimenkoiran tyypillisiä ominaisuuksia

Belgianpaimenkoiran tyypillinen luonne

Belgianpaimenkoirien luonteelle on tyypillistä vilkkaus sekä innokkuus. Usein belgianpaimenkoira on vielä vanhoilla päivilläänkin vilkas sekä innokas. Aktiivisuus ja väsymättömyys leimaavat tämän rodun luonnetta, minkä vuoksi se ei sovikaan aivan kenen tahansa koiraksi. Liikunnan tarve on melkoinen ja koiran koulutuksessa tulee olla erittäin johdonmukainen. Toisaalta rotu on erinomainen harrastuskaveri, koska se pärjää hyvin monenlaisissa harrastuksissa.

Älykkyys leimaa belgianpaimenkoiran luonnetta ja parantaa sen koulutettavuutta

Tätä koirarotua pidetään erittäin älykkäänä koirana, minkä lisäksi sen koulutettavuutta lisää se, että belgianpaimenkoira nauttii päästessään tekemään erilaisia tehtäviä sekä oppimaan uusia asioita. Toisaalta rodun parissa esiintyy myös arkoja yksilöitä ja onkin tärkeää, että koira pääsee jo pentuna tutustumaan monenlaisiin paikkoihin, ihmisiin ja eläimiin.

Ennen koiran hankintaa kannattaa varmistaa, että belgianpaimenkoira on sopiva rotu juuri sinulle

Vaikka belgianpaimenkoiran kaunis ulkonäkö, älykkyys ja monipuolisuus saattavat houkutella ottamaan pennun saman tien, kannattaa kuitenkin käyttää runsaasti aikaa rodun ominaisuuksiin tutustumiseen sekä rotuvalintaan. Mieti tarkkaan, onko melko vaativa, johdonmukaista koulutusta vaativa ja aktiivinen belgianpaimenkoira sopiva rotu juuri sinulle vai kannattaisiko sinun kuitenkin hankkia jokin muu rotu.

Ensinnäkin kannattaa miettiä omaa koirakokemusta ja sitä riittääkö kokemuksesi belgianpaimenkoiran kouluttamiseen. Toiseksi kannattaa miettiä, millaiseen käyttötarkoitukseen aiot koiran hankkia ja sopiiko juuri belgianpaimenkoira tähän käyttötarkoitukseen. Kolmanneksi on pohdittava, riittääkö aikasi varmasti aktiivisen belgianpaimenkoiran ulkoiluttamiseen ja aktivointiin ja oletko varmasti valmis sitoutumaan sen hoitoon koko sen eliniän ajaksi.

Valitettavasti huolimatta rodun monista upeista ominaisuuksista esiintyy rodun parissa myös ongelmakoiria, joille voi olla luonteenomaista erilaiset luonnehäiriöt, kuten aggressiivisuus. Rotua ei suositellakaan ensimmäiseksi koiraksi, vaan sitä suositellaan aktiivisille koiraharrastajille, joilla on jo kokemusta koiran kouluttamisesta.

Aktiivisuutensa ja koulutettavuutensa ansiosta belgianpaimenkoira malinois on suosittu esimerkiksi poliisikoirana sekä muussa viranomaiskäytössä. Se voi toimia muutoinkin palveluskoirana monipuolisissa tehtävissä. Näiden tehtävien lisäksi belgianpaimenkoira malinois hurmaa esimerkiksi agilityssa ja näyttelyissä.

Jos olet sitä mieltä, että belgianpaimenkoira malinois on juuri sellainen koirarotu, jota etsit, onkin aika etsiä vastuullinen kasvattaja, jolta saat hankittua pennun. On erittäin tärkeää ostaa pentu luotettavalta kasvattajalta, jonka toiminta on eettistä ja joka osaa opastaa sinut koirasi kanssa alkuun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *